If you worked in any of these countries, you could be due a Tax Refund

5 motive pentru care presedintele Trump ar trebui sa reconsidere eliminarea vizelor J1

#TaxTipsUSA

Pe parcursul campaniei sale prezidentiale, Trump a mentionat ca va elimina viza J1, daca va fi ales.

Asta ar insemna o mare lovitura nu numai pentru sutele de mii de oameni implicati in comunitatea de schimb cultural, ci si pentru SUA si pozitia sa pe scena mondiala.

 

 

Anual, peste 300.000 de persoane viziteaza SUA cu viza J1, adunandu-se in orase si metropole din toate statele, inclusiv in hotspoturi precum New York, San Francisco sau Boston.
Viza J1 ofera cautatorilor de aventura sansa de a experimenta o noua cultura, de a se distra cu prieteni noi si de a-si dezvolta abilitatile profesionale.

Presedintele Trump poate lua in considerare incetarea programului J1 dar nu ar trebui sa ignore avantajele majore care revin SUA, atat din punct de vedere monetar, cat si cultural.

The average US tax back we get for J1 students is $800

GET STARTED

Iata cateva dintre avantajele cheie:

 

1. Cifrele

Sa analizam cifrele. Contributia adusa economiei americane prin schimburile culturale nu este de ignorat. Participantii din 200 de tari din intreaga lume, impreuna cu studentii straini care studiaza in SUA au contribuit cu 27 de milioane de euro doar in 2013-2014 la ecomonia americana. 50 de state sunt implicate in gazduirea celor care au luat parte la program si exista peste 100.000 de membri in comunitatea online.

Acestia sunt personalul, voluntarii si participantii, care devin membrii unei comunitati online pentru a isi exprima pozitia 'la un loc', fiind parte a organizatiilor de conducere care sustin politici publice pentru programele de schimb cultural. Puteti citi mai multe despre calitatea de membru aici.

2. Inlaturarea stereotipurilor

Cifrele de mai sus prezinta o imagine de ansamblu si beneficiile SUA, in urma acestor schimburi culturale. Dar cum ramane cu experientele personale?

Programele de schimb de tip J1 pot ajuta oamenii in moduri la care nici nu ne-am fi gandit vreodata.

 

The average US tax back we get for J1 students is $800

GET STARTED

 

Iata ce a spus un practicant japonez J-1 din Tokyo despre experiența sa:

"Inainte de a veni in Statele Unite, am avut oarecum o perceptie negativa despre acest popor. Deseori ne referim la acestia ( americani) ca fiind prietenosi cu cei pe care ii intalnesc pentru prima data, dar indiferenti fata de altii, foarte rationali, si de cele mai multe ori cu un comportament in mare masura focusat numai asupra intereselor lor. Cele mai multe dintre asteptarile mele negative s-au dovedit a fi false – colegii mei au avut grija de mine zilnic, am purtat discutii despre subiecte ample."
(source)

Un alt student a mentionat:

"O data cu cresterea islamofobiei si a discursurilor de ura prezentate in mass-media, m-am asteptat sa ma confrunt cu un fel de discriminare pentru faptul ca purtam hijab. Cu toate acestea, nu a fost cazul. De fapt, oamenii erau foarte amabili cu mine si primeam complimente pentru cat de frumoase sunt esarfele mele. Asta m-a facut sa realizez ca exista oameni buni, care in aceste vremuri de incercare, trec cu vederea peste religia unei persoane si apreciaza umanitatea mai presus de orice altceva." a spus ea.
(source)

Studentii au avut sansa sa iasa din tipare si sa ii inteleaga mai bine pe americani. Programele le-au oferit o alta perspectiva si o mai buna intelegere a oamenilor din medii diferite.

Datele furnizate de Alianta de Schimb Cultural International (Alliance for International Exchange) dezvaluie cat de mare impact au avut aceste programe asupra persoanelor care au participat:

  • 1,6 milioane de ore aduse ca si contributie de catre gazde si de catre participantii la schimburile culturale
  • 8000 de americani care studiaza limbi straine cruciale pentru securitatea nationala

 

Atat de multi americani participa la program, contribuind la timpul petrecut impreuna cu participantii. De asemenea acestia invata limbi straine care sunt foarte importante pentru securitatea nationala a tarii.

Organizatii precum Alliance for International Exchange sustin evenimente si initiative minunate precum J-Days, o sarbatoare nationala a schimbului international, unde participantii si gazdele se reunesc pentru 'a manca, a se distra si a darui', impartasind diversitatea culturala internationala si obiceiurile americane.

Citeste blog-ul: Ghid complet pentru detinatorii de viza J1

 

3. Experienta profesionala

  • 97% dintre studentii care provin din tari predominant musulmane, afirma ca au dezvoltat opinii nuantate si favorabile despre cultura si poporul american
  • 73% dintre angajatorii americani pun o mare valoare pe experienta internationala atunci cand angajeaza personal

 

Lucrand si locuind in alta tara este, de asemenea o modalitate foarte buna pentru generatiile viitoare de a castiga experienta profesioanla, inainte de a se angaja cu norma intreaga. 73% dintre angajatorii americani afirma ca pun o mare valoare pe experienta internationala.

Aceasta experienta nu numai ca ofera tinerilor cunostinte despre noi piete, dar si deschide mintile curioase spre diferite perspective si modalitati alternative de lucru.

 

 

4. Ocuparea fortei de munca si economia

Numai studentii straini in sine au contribuit foarte mult la economia americana. Cand deti insa o viza de tip J1, ai putea sa fi indreptatit dupa depunerea declaratiei fiscale la recuperarea unor lucruri la plecarea din SUA. Sunt insa si elemente care nu pot fi rambursate, precum alimente, cazare sau calatorii.

Studentii straini pot solicita returnarea taxelor de scolarizare in multe cazuri, dar contributia lor este cu mult mai mare decat suma rambursabila.

Toate acestea intra in economia Statelor Unite. Interzicerea acestor tipuri de programe ar lasa un gol financiar mare, care nu ar putea fi acoperit doar de americani.

Programele de schimb cultural din SUA se mandresc, de asemenea, cu actuali sau fosti sefi de guvern care se regasesc printre participantii acestui program. Este de la sine inteles ca oricine lucreaza pentru un guvern ar beneficia foarte mult de experienta profesionala si culturala din strainatate.

Detinatorii de viza J1 ocupa, de asemenea, locuri de munca sezoniere care altfel ar ramane probabil neocupate. Intreprinderile ar putea intampina probleme in incercarea de a ocupa aceste pozitii in sezonul de varf, daca programul J1 ar fi intrerupt.

 

5. Diplomatie

Aceste tipuri de schimburi culturale au de asemenea ca si scop crearea de lagaturi intre SUA si alte state din intreaga lume. Nimeni nu e pe cont propriu si toti suntem parte a unei economii mondiale; toti facem parte din aceasta planeta! Internetul a creat legaturi si mai stranse intre tari si SUA ar face un mare pas inapoi daca va intrerupe aceste tipuri de programe.

Irlanda a trimis in SUA in jur de 8000 de persoane cu viza J1 doar anul trecut. Taoiseach Enda Kenny, unul duintre acesti participant si-a exprimat speranta ca Trump nu va elimina acest program.

"Sper ca programul J1 sa nu fie oprit niciodata. Este si a fost un program cultural foarte valoros si a oferit tinerilor oportunitate de a calatori, de a vedea locuri diferite, de a intalni oameni noi, de a-si face o idee despre America, iar dintr-o alta perspectiva de a calca pe urmele stramosilor." a spus Kenny.
(source)

 

Deci... va ajunge Trump sa opreasca programul J1?

Cine poate prezice? Totul despre Trump este imprevizibil. Acesta s-a razgandit deja in privinta mai multor decizii initiale din timpul campaniei electorale si toate referintele facute la adresa vizei J1 au disparut in mod misterios de pe website-ul sau.

 

Trump a afirmat anterior ca: 'Programul de de schimb cultural cu vize J1 va fi reziliat si inlocuit cu un alt program si alte conditii.

El are puterea de a pune capat acestui program, dar din fericire, exista si alti oameni puternici care au interese in mentinerea acestuia pentru a se bucura in continuare de beneficiile implicite. Trump Tower a angajat studenti J1 in trecut, deci, din perspectiva unui afaceri, eliminarea programului nu poate fi o decizie practica.

Am putea, de asemenea, sa presupunem ca nu este o prioritate majora pentru el in momentul de fata, deoarece se pare ca se concentreaza asupra imigrantilor ilegali cu cazier judiciar . Lucru care il preocupa si pe Obama in acest moment.
Obama a deportat mai multi imigranti ilegali decat oricare alt presedinte pana in prezent, asa ca Trump cel mai probabil va continua cu asta, concentrandu-se prioritar pe cei cu condamnari.

Asta inseamna ca nu vom avea un raspuns cu privire la aceasta problema, cel putin pentru un timp.

De acum incepand, factorii cheie care trebuie luati in considerare sunt:

  • Nimic nu s-a schimbat inca in privinta programului de vize J1
  • Orice modificare va necesita timp si efort pentru a intra in vigoare deoarece aceste programe fac parte din legile federale ale SUA

 

Cum a fost mentionat anterior, nu stim sigur daca Trump va pune capat programului. El e la fel de previzibil ca si directia in care va zbura parul sau, in oricare zi aleasa.

Pana atunci, sunteti in continuare liberi sa aplicati pentru viza J1, pentru returnarea taxelor, iar daca vi se ofera sansa, va recomandam sa nu o refuzati.

Nu uitati...trebuie sa depuneti o declaratie fiscala daca ati lucrat in SUA, deoarece va puteti recupera taxele inapoi.

Returnarea medie din SUA este 800$. Afla mai multe aici

About The Author

Oana Fizesanu - Business Development Manager @ Taxback.com

I like to do all things by the book and treat all people just as I would like to be treated. I believe in fairness and in the fact that you can make all your dreams come true, if you work really hard!

Live Chat Help
Oana Fizesanu - Business Development Manager @ Taxback.com in
×